သူငယ္ခ်င္းအေပါင္းေပ်ာ္ရြွင္ျကပါေစ

Wednesday, August 22, 2012

အေထြေထြဗဟုသုတ

ဒူးရင္းသီးနံ့ေပ်ာက္ေစဖို့
      
      ဒူး ရင္းသီးကိုေရခဲေသတၱာထဲ  ထည့္ထားမိတယ္ဆို၇င္ ဒူးရင္းသီးအနံ့ကစဲါေနတတ္ပါတယ္။
အန့့ံေပ်ာက္ခ်င္တယ္ဆိုရင္  ေပါင္မုန့္တစ္ခ်ပ္ကိုလွီးျပွးေ၇ခဲေသတၱာထဲထည့္ထားေပးပါ။
ေပါင္မုန့္က  ေရခဲေသတၱာထဲကအနံေတြကိုစုပ္ယူျပီးအနံ့အသက္ေတြကိုကာကြယ္ေစပါတယ္။
ဒါေလးကေတာ့အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္နည္းလမ္းေကာင္းေလးတစ္ခုပါ။

 အက်ိဳးျဖစ္ေစတဲ့ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး

ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ့အခံြေတြမွာ  တစ္ျခားအသီးအႏွံေတြနဲ့မတူပဲ ဗီတာမင္  C ပါ၀င္မွုရာနွုန္းျပည့္ျမင့္မားပါတယ္။
ဒါေျကာင့္ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္တဲ့အခါျဖစ္ေစ စားသံုးတဲ့အခါျဖစ္ေစ အခြံကို ခြာမပစ္ပဲစားပါ။.
 ဗီတာမင္  C ဟာ  ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ေကာင္းမြန္ေစျပိး အနာက်က္နွုန္းကိုလည္းျမန္ေစပါတယ္။
အသားအေရအတြက္လည္း လွပေစတဲ့  အက်ိဳးကိုျဖစ္ေစပါတယ္။

သံုးျပီးသားေရွာက္သီးေတြမေလေစဖို့


တစ္ခါတစ္ေလမွာ  ေရွာက္သီးနည္းနည္းလိုခ်င္တာနဲ့  ေရွာက္သီးကိုလွီးမိျပီး မသံုးမိတဲ့အခါ
ေရွာက္သီးကပုပ္ျပီးလြွတ္ပစ္ရတဲ့အခါမ်ိဳးရွိတတ္ပါတယ္။ ဒီလိူမ်ိဳးမျဖစ္ရေလေအာင္နည္းလမ္းေလးတစ္ခုေရးေပးလိုက္ကပါတယ္။
ေရွာက္ရည္လိုခ်င္တဲ့အခါမ်ိဳးမွာ သြားျကားထိုးတံေလးနဲ့ ေရွာက္သီးကိုေဖာက္ပါ။ 
လိုသေလာက္အရည္ညွစ္ယူျပီးတဲ့အခါ  ေဖာက္ထားတဲ့အေပါက္ကို သြားျကားထိုးတံေလး နဲ့ ျပန္ပိတ္ထားပါ။
ေရခဲေသတၱာထဲသိမ္းထားျပီးေနာက္လိုအပ္တဲ့အခါျပန္သံုးနိုင္ပါတယ္။အကယ္လို့ မိမိအိမ္မွာက
ေရခဲေသတၱာမရွိခဲ့ဘူးဆိုရင္  ေတာ့ ေရဇလံုေးကိုေအာက္ကခံ ျပီးရင္ေရဇလံုေပါ္မွာ ပန္းကန္ေလးတစ္ခ်ပ္တင္ျပီး ထိုပန္းကန္ေပါ္မွာ  ေရွာက္သီးကိုတင္ျပီးသိမ္းထားနိုင္ပါတယ္အေပါ္ကအ၀တ္ပါးေလးအုပ္ထားရင္
အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

အဆီပိုက်ေစျပီးအဟာ၇ဓါတ္ျပည့္၀ေစဖို့ရာ

ကုလားပဲကိုေန့စဥ္မွန္မွန္  12 ပတ္ခန့္စားမယ္ဆိုရင္  အဆီပိုေတြကို 5 ရာခိုင္နွုန္းအထိက်ေစပါတယ္။
ကုလားပဲစားျပီးရင္  ဗိုက္ျပည့္ေနတတ္ျပီး ဆာေလာင္ျခာင္းမျဖစ္ေစတဲ့အတြက္  သေရစာခဏခဏ
စားျခင္းကိုေလ်ာ့က်ေစတဲ့အတြက္ အ၀လြန္ျခင္းကိုမျဖစ္ေစပါဘူး။
ပဲမွာသတၱဳဓါတ္ျကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တာမို့ အဆီပိုမရွိပဲက်စ္လ်စ္စြာလွခ်င္သူမ်ားအတြက္ အေကာင္းဆံုးအစာတစ္ခုပါပဲလို့တိုက္တြန္းပါရေစ။



















No comments:

Post a Comment