ဒူးရင္းသီးနံ့ေပ်ာက္ေစဖို့
ဒူး ရင္းသီးကိုေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားမိတယ္ဆို၇င္ ဒူးရင္းသီးအနံ့ကစဲါေနတတ္ပါတယ္။
အန့့ံေပ်ာက္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ ေပါင္မုန့္တစ္ခ်ပ္ကိုလွီးျပွးေ၇ခဲေသတၱာထဲထည့္ထားေပးပါ။
ေပါင္မုန့္က ေရခဲေသတၱာထဲကအနံေတြကိုစုပ္ယူျပီးအနံ့အသက္ေတြကိုကာကြယ္ေစပါတယ္။
ဒါေလးကေတာ့အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္နည္းလမ္းေကာင္းေလးတစ္ခုပါ။
အက်ိဳးျဖစ္ေစတဲ့ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ့အခံြေတြမွာ တစ္ျခားအသီးအႏွံေတြနဲ့မတူပဲ ဗီတာမင္ C ပါ၀င္မွုရာနွုန္းျပည့္ျမင့္မားပါတယ္။
ဒါေျကာင့္ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္တဲ့အခါျဖစ္ေစ စားသံုးတဲ့အခါျဖစ္ေစ အခြံကို ခြာမပစ္ပဲစားပါ။.
ဗီတာမင္ C ဟာ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ေကာင္းမြန္ေစျပိး အနာက်က္နွုန္းကိုလည္းျမန္ေစပါတယ္။
အသားအေရအတြက္လည္း လွပေစတဲ့ အက်ိဳးကိုျဖစ္ေစပါတယ္။
သံုးျပီးသားေရွာက္သီးေတြမေလေစဖို့
တစ္ခါတစ္ေလမွာ ေရွာက္သီးနည္းနည္းလိုခ်င္တာနဲ့ ေရွာက္သီးကိုလွီးမိျပီး မသံုးမိတဲ့အခါ
ေရွာက္သီးကပုပ္ျပီးလြွတ္ပစ္ရတဲ့အခါမ်ိဳးရွိတတ္ပါတယ္။ ဒီလိူမ်ိဳးမျဖစ္ရေလေအာင္နည္းလမ္းေလးတစ္ခုေရးေပးလိုက္ကပါတယ္။
ေရွာက္ရည္လိုခ်င္တဲ့အခါမ်ိဳးမွာ သြားျကားထိုးတံေလးနဲ့ ေရွာက္သီးကိုေဖာက္ပါ။
လိုသေလာက္အရည္ညွစ္ယူျပီးတဲ့အခါ ေဖာက္ထားတဲ့အေပါက္ကို သြားျကားထိုးတံေလး နဲ့ ျပန္ပိတ္ထားပါ။
ေရခဲေသတၱာထဲသိမ္းထားျပီးေနာက္လိုအပ္တဲ့အခါျပန္သံုးနိုင္ပါတယ္။အကယ္လို့ မိမိအိမ္မွာက
ေရခဲေသတၱာမရွိခဲ့ဘူးဆိုရင္ ေတာ့ ေရဇလံုေးကိုေအာက္ကခံ ျပီးရင္ေရဇလံုေပါ္မွာ ပန္းကန္ေလးတစ္ခ်ပ္တင္ျပီး ထိုပန္းကန္ေပါ္မွာ ေရွာက္သီးကိုတင္ျပီးသိမ္းထားနိုင္ပါတယ္အေပါ္ကအ၀တ္ပါးေလးအုပ္ထားရင္
အေကာင္းဆံုးပါပဲ။
အဆီပိုက်ေစျပီးအဟာ၇ဓါတ္ျပည့္၀ေစဖို့ရာ
ကုလားပဲကိုေန့စဥ္မွန္မွန္ 12 ပတ္ခန့္စားမယ္ဆိုရင္ အဆီပိုေတြကို 5 ရာခိုင္နွုန္းအထိက်ေစပါတယ္။
ကုလားပဲစားျပီးရင္ ဗိုက္ျပည့္ေနတတ္ျပီး ဆာေလာင္ျခာင္းမျဖစ္ေစတဲ့အတြက္ သေရစာခဏခဏ
စားျခင္းကိုေလ်ာ့က်ေစတဲ့အတြက္ အ၀လြန္ျခင္းကိုမျဖစ္ေစပါဘူး။
ပဲမွာသတၱဳဓါတ္ျကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တာမို့ အဆီပိုမရွိပဲက်စ္လ်စ္စြာလွခ်င္သူမ်ားအတြက္ အေကာင္းဆံုးအစာတစ္ခုပါပဲလို့တိုက္တြန္းပါရေစ။
No comments:
Post a Comment